Ingredienser

1 liter melk

225 g semolina

4 mellomstore eggeplommer

75 g grana padano (parmesan)

75 g smør

Tilberedning

Riv osten. Varm opp melken. Når den begynner å putre lett tilsetter du semolinaen i en tynn stråle, og visper godt slik at det ikke blir klumper.

Kok i et kvarters tid, mens du hele tiden visper.

Til slutt får du en deig. La den kjøle seg ned noe, og tilsett eggeplommene. Bland dem godt inn.

Tilsett 2 ss smør, ca 50 g av osten og smak til med salt og litt revet muskat.

Bland godt.

Ha litt mel på bordet, og legg deigen oppå. Jevn deigen ut til den har én cm tykkelse.

La den kjøle seg ned halvannen times tid. Del den så inn i 4–5 cm store, ovale gnocchi.

Smør en ildfast form, og legg gnocchi i lagvis. Smelt resten av smøret og ha over.

Ha over resten av osten. Du kan gjerne bruke litt revet jarlsberg også. Bak i ovn ved 225 g i 15 minutter. Toppen skal være gyllen og flott.