Ingredienser:

Gresk kake. Kokosmelet fås kjøpt i innvandrerbutikker

250 g usaltet smør
2,5 dl melis
3 egg, lett pisket
1 ts vaniljeessens
2,5 dl semulemel
2 dl kokosmel
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
Sitronsirup:
2 dl sukker
2,5 dl vann
1 sitron i tynne skiver

Tilberedning:

Ovnen forvarmes til 180 grader. Gjør klar en kakeform ca 24 diameter med smurt bakepapir i bunn.

Pisk smør og sukker hvitt, tilsett 1 egg om gangen, vanijeessens og semulemel, pisk sammen i ca 5 min.
Hell blandingen i en større form og rør inn kokosmel. Med en skje skjæres det siktede melet og bakepulveret i deigen. Rør deigen helt glatt.
Hell deigen i formen, glatt ut overflaten og steik kaken i 1 time, test med stikkpinne for å se om kaken er gjennomstekt.
Hell den kalde sirupen over den varme kaken i formen.
Når kaken er kald fjernes papiret.
Serveres med sitronskiver og kremfløte.

SITRONSIRUP:

Ha sukker og vann i en liten kasserolle. La det koke opp under konstant omrøring
under svak varme, tilsett sitronskier og kok opp på nytt.
Demp varmen og la det småkoke uten lokk og uten omrøring i 15 minutter

No votes yet.
Please wait...