Ingredienser

Mengden som er oppgitt her holder til en fugl på i overkant av 1 kg. Man trenger ikke å doble marinademengden til en dobbelt så stor fugl. Et anslag er 200 g. smør og 2 sitroner til 3 kg, og 300 g. smør og 3 sitroner til 8 kg.
100 g. smør/margarin
1 sitron
1 fedd hvitløk
50 g. bacon
Evt. noen blader krydderurter ettter smak (timian)
Salt og pepper

Tilberedning

Press eller finhakk hvitløken og skjær bacon opp i små biter. Vask sitronen godt, bruk et rivjern og riv av «det gule». Få med minst mulig av det hvite «innerskallet». Finhakk krydderurter, bland alt sammen, og bland det med romtemperert margarin.

Stikk hånden inn under skinnet på fuglen og lag en «lomme» over brystet. Gni kryddersmøret godt inn under skinnet. Skjær opp sitronen og legg den inni fuglen. Stekes på 210 grader. Beregn i underkant av 1 time pr kg. (50min til 1 time). Øs kraften som renner ned i langpannen over fuglen med 20-30 min. mellomrom.