Ingredienser:

200g mørk sjokolade (ikke kjøp dyr sjokolade, den billige gir en en langt bedre konsistens i den endelige mousen, helst med en kakaoprosent på 55-70 %)

ca. 160 gr kokende vann
2 poser isbiter
3 ss salt

Tilberedning:

Fremgangsmåte:

1. Hakk sjokoladen fin og putt den i en gryte.
2. Hell det varme vannet over sjokoladen og rør rundt imens.
3. Sett gryta over svakt medium varme til all sjokoladen er smeltet.
4. Klargjør et isbad av kaldt vann i blandet isbitene og saltet.
5. Hell den smeltet sjokoladeblandingen i en stor glas- eller metallskål.
6. Når blandingen er ca. 30-grader varm settes skålen i isbadet og det piskes med en miksmaster.
7. Pisk inntil blandingen har konsistens som krem.
8. Ta opp skålen av isbadet og fordel chantillyet/moussen i 4 dessertglass.

Server moussen med f.eks. solbærpuré rørt med Jamaica rom eller kjøttet av friske pasjonsfrukter.

Sjokolade Chantilly er en kraftig sak, så la være med å anrette for store porsjoner.

Chantillyet kan også brukes som fyll i bløtkaker, rulade, som frosting eller tilbehør til f.eks. oransjekake.

Porsjoner:
4 pers.

(Besøkt 195 ganger, 1 besøk i dag)