Ingredienser

200 gr smør (helst usaltet)
220 gr sjokolade
200 gr sukker
120 gr hvetemel
8 egg

Tilberedning

Smelt smøret og bland i finhakket sjokolade. La sjokoladen smelte.
Rør sammen resten av ingrediensene og sikt i melet.
Tilsett sjoko-/smørblandingen til slutt.
Smør aluminiums former med smør eller spray med formfett.
Fyll formene ¾ fulle.
Stekes ved 200 grader i ca 9 min i varmluftsovn og ca 12 min i vanlig ovn.
OBS! KAKENE SKAL VÆRE FLYTENE INNI!!!

Kakene kan gjøres klar i god tid før de skal nytes utenom steking. De gjøres klar i formene og stekes rett før bruk, eller du kan fryse kakene rå og ta de ut av fryseren og steke de frosne i ovn på 210 grader ca 7 min. i varmluft og ca 10 min. i vanlig ovn.

Det er herlig å servere en god bringebærsaus til:

0,5 dl vann
50 gr sukker
200 gr bringebær, fryst og tint

Kok opp vann og sukker. Avkjøl sukkerlaken.
Kjør bringebær og sukkerlake i hurtigmixer eller med stavmixer.
Sil sausen gjennom en melsikt for å få bort bringebærsteinene.

(Besøkt 154 ganger, 1 besøk i dag)