Ingredienser:
800 g god bittersøt (mørk)sjokolade
2,3 dl kremfløte
1,2 til 1,5 dl likør (appelsinlikør er veldig godt, rom går også an)
melis til rulling evt. kakaopulver

Fremgangsmåte:
Hakk opp 450 g sjokolade og kjør dem i foodprosessor til de er finhakket. Kok opp fløten og hell den i mens foodprosessoren kjører, og fortsett å kjøre den til alt er jevnt smeltet og blandet. La foodprosessoren kjøre videre mens du heller i likøren. (Jo mer likør du bruker, jo bedre blir trøflene, men også vanskeligere å rulle.) Avkjøl sjokoladeblandingen helt.

Rull sjokoladeblandingen til kuler med hendene, bruk melis på hendene for å hindre kliss. Avkjøl kulene helt.

Smelt resten av sjokoladen og avkjøl den til omtrent romtemperatur. Dypp hver av de avkjølte kulene i den smeltede sjokoladen og avkjøl dem igjen. De ferdige trøflene kan eventuelt rulles i kakao til slutt.

Oppbevar trøflene kjølig, men la dem ligge i romtemperatur minst en time før servering.