Ingredienser

DEIG
125 gram smør
3 dl hvetemel
2 1/2 ss kaldt vann

FYLL
200 gram sjampinjong
300 gram reker
400 gram krabbe
3 ss smør
2 ts karri
3 dl tørr hvitvin
2 dl kremfløte
2 ss hvetemel
salt og pepper

Tilberedning

1. La smøret være mykt, men ikke klissent. Smuldre mel og smør i en bolle. Bruk fingertuppene. Arbeid forsiktig til alt er finfordelt.

2. Tilsett vannet, og press i deigen. Ikke kna. Arbeid raskt med så få bevegelser som mulig. Sett deigen kaldt og la den stå 1 time.

3. Kjevl ut halve deigen, fordel i form, godt oppover kanten, og prikk med gaffel. Stek ved 200 grader i ca. 10 minutter.

4. Skjær sjampinjongen i skiver og fres lett i smør og strø karri over. Spe med vin og fløte og kok i noen minutter.

5. Rør sammen smør og mel og legg små klatter av blandingen i pannen. Tilsett reker og krabbe. Smak til og avkjøl fyllet.

6. Fordel blandingen i paiskallet. Kjevl ut resten av deigen og fordel oppå som et lokk. Dytt godt rundt kantene. Lag et lite hull i toppen. Pensle med egg. Stek ved 200 grader i ca. 40 minutter. Server med salat.

(Besøkt 247 ganger, 2 besøk i dag)