Ingredienser

DEIG
25 gram gjær
2 1/2 dl lunkent vann
1/2 ts salt
2 ss olje
2 dl grov sammalt hvete
4 dl hvetemel

FYLL
400 gram skinke – i terninger
150 gram brokkoli eller purre
2 1/2 dl melk
3 egg
150 gram jarlsbergost
salt og pepper
muskat

Tilberedning

1. Rør gjæren ut i det lunkne vannet. Tilsett salt, olje og mel og arbeid deigen godt sammen. La den heve i ca. 30 minutter.

2. Del brokkolien i buketter og legg den i kokende lettsaltet vann. Kok i ca. 3 minutter. La den renne godt av i dørslag.

3. Visp egg, melk og krydder lett sammen og tilsett revet ost. Kle en godt smurt, rund form (ca. 26 cm) med deigen, som skal gå over kanten på formen.

4. Fordel brokkoli og skinke over, deretter eggeblandingen. Stekes i ca. 40 minutter, til fyllet har stivnet, ved 200 grader nederst i ovnen. Server med salat til.

(Besøkt 309 ganger, 1 besøk i dag)