Ingredienser

4 eggehviter
250 gr. sukker

Sitronfromasj:
4 egg
250 gr. sukker
6 dl. fløte
10 plater gelantin
saft av 2 sitroner

Tilberedning

Pisk eggehvitene halv stive. Tilsett sukkeret i 4 omganger, pisk godt mellom hver gang.

Legg bakepapir på et stekebrett.
Tegn 2 sirkler med en tallerken, (marengsen blir akkurat så stor som du tegner den). Fyll marengs massen oppi sirklene. Lag små topper av litt av massen, som du plasserer rundt på brettet.

Steketid:100 grader, midterste rille, 2 ½ -3 timer.

Sitronfromasj:
4 egg
250 gr. sukker
6 dl. fløte
10 plater gelantin
saft av 2 sitroner

Egg og sukker piskes til eggedosis. Fløten piskes til krem. Løs opp gelantinen etter anv. på pakken. Press sitronene og bland saften i eggedosisen. Hell gelantinen i en tynn stråle inn i eggedosisen, tilslutt blandes den piskede kremen i.
La fromasjen stivne lite grann før du har den på marengsen. Av denne oppkrift er det nok fromasj til begge marengsene.
Oppå sitronfromasjen smøres et tynt lag, ca. ½ cm., bringebær syltetøy.
Pynt med litt pisket kremfløte.
Slottskaken egner seg veldig godt til frysing. (Dersom kaken fryses pyntes den med kremfløten når den skal nytes.)

(Besøkt 1 905 ganger, 2 besøk i dag)