Ingredienser

150 g røkt lammelår, røkt skinke eller bog
300 g broccoli eller rester av blandede grønnsaker
4 egg
2 ½ dl matlagingsfløte
1 dl melk
2 dl revet Edamerost eller annen ost
½ ts salt
2 krm pepper

Smuldredeig:
2 dl hvetemel
50 g smør
1 ss vann

Tilberedning

Paiform, 24 cm i diameter.I stekeovnen: 200 °C, 15 minutter med eggestanden, ytterligere 20 minutter med smuldrepaien.

Skjær kjøttet i terninger. Del broccolien i biter og kok dem knapt møre i lettsaltet vann, eller bruk rester av kokte grønnsaker. Legg kjøttet og grønnsakene i smurt form. Visp sammen egg, fløte, melk, ost, salt og pepper. Hell blandingen over kjøtt/grønnsakene og stek midt i ovnen. Smuldre smøret i melet slik at det blir en grynet masse. Tilsett vannet og arbeid det raskt sammen til en smuldret deig. Strø deigen over det øvrige i paiformen og stek ferdig.

Server med en god salat!