Ingredienser

5 eggehviter
4 dl. farin
30 Ritzkjeks
250 gr. salte peanøtter
1 ½ ts. bakepulver
1 ½ ts. vaniljesukker

Krem:
5 eggeplommer
4 ss. melis
75 gr. Mørk kokesjokolade
1/3 liter fløte

Tilberedning

Eggehviter og farin piskes i 12 min. Ritzkjeks og peanøtter knuses grovt. Alt blandes og has oppi langpanne på bakepapir. Stekes på 170 grader i 20 min. Del kaken i to mens den er varm, når kaken er lunken legges den på rist til den er kald.

Eggeplommer og melis piskes til eggedosis. Smelt og avkjøl kokesjokoladen. Pisk fløten stiv. Alt skal blandes forsiktig.

Når kaken er kald skal halvparten av kremen på den ene halvdelen, så skal den andre delen av kaken oppå, og resten av kremen skal på toppen. Kaken skal stå ett døgn i kjøleskap. Kan fryses.
Pisk 1/3 l. kremfløte med 2 ss. sukker og 1 ts. vaniljesukker, og pynt kaken med. Dette bør gjøres den dagen kaken skal nytes.
Pynt gjerne kaken med sjokoladeblad og Dronningens sjokoladedråper, + litt sjokoladesaus ( samme som vi bruker på is ) til å » tegne» f.eks. noen sirkler eller stråler over kremen.

(Besøkt 2 145 ganger, 1 besøk i dag)