Ingredienser

BUNN:
4 eggehviter
200 g sukker
250 g mandler, grovmalte

KREM:
2 dl kremfløte
200 g sukker
1 vaniljestang eller
2 ts vaniljesukker
4 eggeplommer
250 g smør

DRYSS:
Ristede grovhakkede mandler

Tilberedning

Rund kakeform, 24 cm i diameter
I stekeovnen: 175 grader C, ca. 45 minutter

Visp eggehvitene stive. Tilsett sukker litt etter litt til massen blir blank og seig. Bland mandlene forsiktig i. Ha massen i smurt form og stek kaken. Lag suksesskremen. Kok opp fløte, sukker og vanilje. Avkjøl litt. Visp eggeplommene og spe litt etter litt med den varme fløten. Varm blandingen forsiktig nesten til kokepunktet. Avkjøl. Visp inn romtemperert smør, med håndmikseren, til kremen blir luftig og lett. Fordel kremen over kaken og dryss over mandlene.