Ingredienser

Pærer
nellikspiker
3-4 kanelstenger
Skall av en sitron i tynne strimler
sukker etter egen smak
Solbærsirup ca 1,5-2 liter
Litt vann hvis du synes laken blir for sterk

Tilberedning

Skrell pærene og ta ut kjerne husene. (husk å legge pærene i sitronvann mens du skreller resten ellers blir de stygge). Kok opp solbærsirup, krydder, sukker og sitronskall. Spe eventuelt med litt vann. Legg pærene oppi gryta og kok med til de begynner å bli så vidt møre.

Legg pærene over på varme, rene, tørre glass og hell over lake til alt er helt fult. Sett på lokk (pass på at det blir helt tett). Avkjøl. Lagres mørkt og kjølig. Pærene er klare til å spises etter et par uker. Jo lenger de får stå jo mer smak trekker fra laken og inn i pærene.

(Besøkt 114 ganger, 1 besøk i dag)