Ingredienser

50 g gjær
3 dl vann
1 dl appelsinjuice
1/2 dl matolje
2 ts salt
2 epler
100 g (2 dl) solsikkefrø
200 g (3 1/2 dl) grov sammalt hvete
550 g (9 dl) hvetemel

Tilberedning

Stekes ved 200°C i ca. 40 min. på nederste rille.

Smuldre gjæren og løs den opp i lunkent vann. Tilsett appelsinjuice, olje, salt, revne epler og solsikkefrø. Forsett med sammalt hvete og halvparten av hvetemelet.

Arbeid deigen kraftig og elt den videre med så mye hvetemel at den slipper bakebordet. La den heve lunt og tildekket i ca. 1 time. Slå ned deigen og form den til et stort, flott brød. Legg det direkte på en plate kledd med bakepapir og etterhev ca. 30 min.

Lag skrå snitt i brødet med et barberblad eller skarp kniv. Pensle det med melk eller sammenvispet egg og dryss solsikkefrø på toppen.