Ingredienser

1 liter vann (kroppstemperert)
350 gr. solsikkekjerner
400 gr. sammalt hvete grov
200 gr. siktet rug fin
ca. 1,2 kg hvetemel
25 gr. salt
200 gr. margarin
50 gr. gjær

Tilberedning

Husk å bløte solsikkefrøene før du begynner. (De må bløtlegges minst to timer eller natten over.)
Bland deretter alt i maskinen og kjør ingrediensene godt sammen i ca. 6 minutter (eller ca.10 minutter for hånd).
La deigen hvile tildekket på bakebordet i ca. 15 minutter.
Trill ut 5 brød, pensle med egg og dypp eller dryss over med solsikkekjerner (disse solsikkekjernene trenger ikke bløtlegges).
Stek dem sammenskjøvet i langpannen eller i former, du kan også rundsteke dem på en plate.
Hev brødene i ca. 30 minutter og stek dem ved 220 grader i ca. 30-40 minutter.

(Besøkt 903 ganger, 1 besøk i dag)