Ingredienser

DEIG
75 gram smør
2 dl hvetemel
1 dl grovbakst
2 kaldt vann
1/2 beger kesam

FYLL
1 liter sopp i biter
1 løk
2 ss smør
3 dl revet ost
3 egg
2 dl fløtemelk
salt og grovmalt pepper
egg til pensling

Tilberedning

1. La smøret være mykt, men ikke klissent. Smuldre mel og smør i en bolle. Bruk fingertuppene. Arbeid forsiktig til alt er finfordelt.

2. Tilsett vann og kesam og press i deigen. Ikke kna. Arbeid raskt med så få bevegelser som mulig. Sett deigen kaldt og la den stå 1 time.

3. Kle en paiform med halve deigen, prikk med gaffel og stek i 10 minutter ved 200 grader.

4. Skjær opp sopp, hakk løk og fres det ved middels varme til væsken har kokt inn.

5. Legg blandingen i paiskallet, dryss over ost og hell over en blanding av egg, fløtemelk og krydder.

6. Kjevl ut resten av deigen og legg som et lokk over. Trykk godt sammen langs kanten. Lag et hull på toppen slik at dampen slipper ut. Pensle med sammenpisket egg og stek ved 200 grader i ca. 40 minutter.

7. En grønn salat smaker godt ved siden av.

(Besøkt 163 ganger, 1 besøk i dag)