Ingredienser

7,5 dl buljong eller klar kjøttsuppe (vann + 3 terninger)
6 store tørkede kinesiske sopper, bløtlagt i varmt vann til de er myke. Eller 12 friske sjampinjonger eller 5 dl renset skogsopp
1 ss revet frisk ingefær eller ¼ ts tørket
4 ss tørr sherry eller litt soyasaus
3 ss sesamolje, om ønskelig
2 egg, sammenpiskede
2 ss brandy eller konjakk, om ønskelig

Tilberedning

Kok opp buljongen. Fjern stilkene fra de tørkede soppene og skjær hattene i strimler. Ha dem i buljongen sammen med ingefær, sherry og sesamolje. Kok opp.

Sil de sammenpiskede eggene i suppen mens du rører forsiktig. Smak eventuelt til med mer krydder. Hvis du vil, kan du ha i brandy like før servering.

Kineserne har en rekke forskjellige sopper som er helt forskjellig fra våre. Gjerne med en røykaktig smak. De symboliserer rikdom og framgang, særlig hvis de har sprekker i hatten. Frisk østerssopp finnes i velassorterte butikker, og det finnes et godt utvalg av tørket sopp i asiatiske forretninger.

(Besøkt 68 ganger, 1 besøk i dag)