Ingredienser

350-400 g fersk bladspinat
1 finhakka løk
2-3 ss olje
¼ ts gurkemeie
2-3 finhaka vårløk
(eller purre)
½ dl rundkorna ris
10-12 dl vatn
salt og svart pepar
1-2 pressa kvitløkfedd
6 dl yoghurt naturell

Tilberedning

1. Skyll spinadblada og skjer dei i grove strimlar.
2. Fres løken gyllen i olje og gurkemeie i ein kaserolle.Tilsett vårløken og spinaten og la det heile surre under omrøring i nokre minuttar.
3. Skyll risen under rennande kaldt vatn og rør den i spinatblandinga. Dekk med vatn, tilsett salt og pepar. La det heile putre på lav varme under lokk i ca. 13 min. Risen bør ikkje bli for mjuk.
4. Bland yoghurten med den pressa kvitløken og rør det i suppa når den er ferdigkokt. Varm suppen forsiktig. Den må ikkje koke, da skjærer yoghurten seg.