Ingredienser:

200 g pasta
salt og pepper
2 ss pinjefrø eller hakkede valnøtter
300 g fersk spinat
200 g røkt kyllingbryst eller kalkun i strimler
1 ss parmesan (i «pulver»form)
1 ss olivenolje
2 ts god eddik (f.eks rød vineddik)
1 fedd finhakket hvitløk
2 ss finhakket basilicum (evt. 2 ts tørket)

Tilberedning:

Kok pastæn «al dente» i salted vann, skyll med kaldt vann og avkjøl. Rist pinjefrøene på lav varme i tørr panne til de har fått en lys brun farge. Fjern seige stilker fra spinaten og vask spinaten forsiktig. La vannet renne godt av.

Bland spinat, pasta og kylling. Lag saus av parmesan, hvitløk, olivenolje, eddik, salt og pepper. Bland sausen forsiktig inn i salaten og fordel salaten på fire talerkner. Strø pinjefrø og basilicum over. Serveres med rundstykker eller pariserloff.

Porsjoner:
4