Ingredienser

DEIG
30 gram mel
160 gram smør
kaldt vann eller soda
1 egg
muskat
salt og pepper
1 ts melk

FYLL
1 kilo oksekjøtt/grytekjøtt
250 gram lammenyrer eller
storfenyrer
250 gram sopp
2 mellomstore løk
1 laurbærblad
1 kvast persille
salt og pepper
mel
1 ss olivenolje
1 ss tomatpuré
2 1/2 dl oksekraft – eller buljong

Tilberedning

1. Sikt melet i en bolle med litt salt og muskat.

2. Skjær kaldt smør i biter og bland inn i melet med hendene til du får en sandaktig konsistens.

3. Lag et hull i midten av melet og tilsett egg og nok vann til at alt holder seg sammen i en fin deig. Kna deigen lett i et par minutter, men ikke for hardt. La den avkjøles en time i kjøleskap.

4. Skjær kjøtt og nyrer i terninger på 1 cm. Fjern alt fett. Finhakk løk og persille.

5. Varm olje i en stor panne og stek løken blank. Ha i kjøtt og nyrer, salt og pepper. Rør stadig om for å hindre at nyrene brenner seg fast. Kjøttkraften skal skille seg ut. Kok under omrøring til alt er fordampet.

6. Tilsett tomatpuré og så mye mel at kjøtt og nyrer blir helt tørket. Rør i et minutt eller to til melet er lett brunet.

7. Hell over akkurat nok kraft til å dekke kjøttet og rør inn laurbærblad og persille. Sett på lokk og kok på så lav varme som mulig i 90 minutter. Ha fyllet i en ildfast form.

8. Kjevl ut deigen og legg den over formen. Kutt til og klem rundt kanten. Lag et hull i midten så dampen slipper ut.

9. Pisk sammen litt egg og melk og pensle. Stek i ovn på 180 grader i 20-30 minutter til paien er gyllenbrun.

(Besøkt 122 ganger, 1 besøk i dag)