Ingredienser

2 pk (800-900g) kjøttdeig
innmaten fra kalkunen (hjerte, krås, lever)
en liten bunt gressløk, finhakket
en liten bunt timian, finhakket (evt. tørket timian etter smak)
3-4 kløfter hvitløk, presset/knust
2 store løk, finhakket
4 stilker selleri, skåret opp fint
4 store paprika (2 rød + 2 grønne), skåret opp fint
2 ss maisolje
margarin til steking
1 hveteloff (ikke fersk) el. 2 pakker salte kjeks
1 ss Worcester saus
2 ss ketchup
125 gr rosiner
chilipepper etter smak
salt og hvit pepper
100 gr smeltet margarin

Tilberedning

Rens og vask innmaten godt. Skjær bort hvite hinner på hjerte og krås.
Brun hjerte, krås og lever på stekepanne til det er såvidt gjennomstekt.
Mal deretter innmaten i en kjøkkenmaskin sammen med rosinene.

Ha olje i en jerngryte og brun 1-2 ss sukker til det er godt brunt, men ikke brent. (Rør hele tiden)

Brun/stek kjøttdeigen i oljen med brunet sukker. Tilsett innmat-/rosinblandingen, hvitløk, gressløk, timian og stek videre noen minutter.

Smelt litt av margarinen i en gryte/panne og ha oppi løk, selleri og paprika. La dette steke ved svak varme noen minutter. Ha det deretter oppi gryten med kjøttdeigen.

Skjær loffen i skiver og fjern det meste av skorpene. Del skivene i biter og bløt dem i litt vann slik at de akkurat blir gjennomfuktet. Bland dette i sammen med kjøttdeigblandingen. Mengden brød tilpasser du etter smak og behag.
Tilsett Worcestersaus, ketchup, salt og pepper, evt. chilipepper etter smak.
Bland alt godt sammen.
Gni innsiden av kalkunen med salt og pepper, fyll den deretter med stuffing og sy igjen. Stuffingen du evt. ikke får plass til inni kalkunen, kan du steke separat i en ildfast form. Denne porsjonen er beregnet til en 6-7 kg’s kalkun.

(Besøkt 1 374 ganger, 1 besøk i dag)