Sunne scones | Mine oppskrifter


Ingredienser:
250 g (4 dl) hvetemel
60 g (1 dl) Hi-maize
2 ts bakepulver
¼ ts salt
2 ss Sukrin
2 ss olje eller smeltet smør
2 ss yoghurt naturell eller cottage cheese (35 g)
2 ½ dl melk

Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 220 °C.

Bland det tørre og rør forsiktig inn smør, yoghurt og melk til en smidig deig. Deig til scones må ikke arbeides for mye. Kjevle eller klapp den ut til en ca. 2 cm tykk leiv og stikk ut runde scones, f.eks. med et kjøkkenglass. Pensle med melk på toppen.

Stek sconesene midt i ovnen i 12-15 minutter, til de er godt hevet og gjennomstekt.Serveres nystekte med forskjellig pålegg eller syltetøy. Scones er velegnet til frysing.

Kommentarer:
Lettlagde og knallgode scones.

Rating: 3.9. From 11 votes.
Please wait...