Ingredienser:
150 g smør
1 dl sirup, lys
2 dl Sukrin (180 g)
1 dl kremfløte
5 dl hvetemel (300 g)
1 dl Hi-maize (60g, gir mer fiber og lavere GI, kan erstattes med hvetemel)
1/2 ts nellik
1/2 ts ingefær
1/2 ts pepper
2 ts kanel
1 ts bakepulver
1 dl hvetemel til utbaking

Fremgangsmåte:
Bland sirup, Sukrin og smør i en kjele. Varm opp til Sukrinet er smeltet. Ta kjelen av platen og avkjøl blandingen noe. Rør i fløten. Rør i hvetemel, Hi-maize, krydder og bakepulver. Bland godt. Dekk deigen til og la den stå i romtemperatur til du skal bake ut pepperkakene.

Kna deigen og kjevle ut leiven til 3 mm tykkelse. Stikk ut figurer.
Stek på plate med bakepapir på 175°C i 8-10 minutter. Avkjøl pepperkakene på rist.

Når disse pepperkakene er nystekte, er de litt mykere enn vanlige pepperkaker.
Oppbevarer man de i en kakeboks i et par dager, blir de like sprøe og gode som du er vant til.

Kommentarer:
Endelig går det an å lage pepperkaker som er litt sunnere, men som fortsatt er like gode. Vi bruker fortsatt sirup, da det er viktig for smaken, og slik at pepperkakene beholder sin fine farge.