Ingredienser

500 g filet av fast, hvit fisk som breiflabb, rødspette eller torsk
havsalt til å drysse over
3 ss olivenolje
1 stor løk, hakket
2 hvitløkfedd, finhakket
1 ts malt spisskummen
2 ts paprikapulver
1 liter fiskekraft eller vann
250 g små sandskjell eller hjerteskjell, godt skrubbet
¾ dl nypresset appelsinsaft
2 ss nypresset limesaft
salt
nymalt pepper
frisk mynte eller bladpersille, hakket

Tilberedning

Skjær fiskefiletene i strimler som er ca 4 cm lange og 1 cm brede, og legg dem på tallerken. Dryss lett med havsalt over og sett tallerkenen i kjøleskapet til fisken skal brukes.

Varm olivenolje i en kjele på middels varme. Ha i løk og stek i 8-10 minutter, til løken er myk. Ha i hvitløk, spisskummen og paprikapulver, skru ned til svak varme og fres alt sammen i ca 5 minutter, til hvitløken er blank. Ha i fiskekraft eller vann, skru opp til middels varme og kok opp. Skru ned til svak varme og la det småkoke i 15 minutter, slik at smakene blander seg.

Ha i fiskestrimlene og skjellene, kast alle som er åpne, og la det trekke i 7-10 minutter, til fiskestrimlene er ugjennomsiktig og skjellene har åpnet seg. Kast skjell som ikke har åpnet seg. Bland i appelsin- og limesaft og smak til med salt og pepper.

Øs suppen opp i varme suppetallerkener og pynt med mynte eller persille. Server med en gang.

(Besøkt 59 ganger, 1 besøk i dag)