Ingredienser

2 ss olivenolje
1 hakket løk
50 g smør eller margarin
25 g hvetemel
7,5 dl kraft av fisk, skjell eller kylling
2,5 dl melk
125 g små, kokte rensede reker
250 g mais, fersk eller hermetisk
½ ts dill eller timian, finhakket
1,2 dl fløte
salt
tabascosaus
dillkvister og reker til pynt

Tilberedning

Varm oljen i en stor, tykkbunnet stekepanne. Ha i løken og la den surre til den er myk, 8-10 minutter.

Smelt smør eller margarin i en kjele. Tilsett mel, og rør med stålvisp til jevningen er glatt. La den syde i 1-2 minutter. Tilsett kraft og melk, og visp godt sammen. La det koke opp på middels varme og syde i 5-8 minutter under stadig omrøring.

Del rekene i to, og bland dem med løken sammen med mais og dill eller timian. La det putre i 2-3 minutter. Rør av og til. Trekk pannen av platen.

Hell sausen over maisen og rekene, og bland godt. Kjør 7,5 dl av suppen i en matmølle til den er jevn. Ha den i resten av suppen, og rør godt. Smak til med salt og tabascosaus.

Tilsett fløten og rør godt til alt er blandet. Bringes nesten til kokepunktet under stadig omrøring. Pyntes med dillkvister og reker og serveres rykende varm.

(Besøkt 80 ganger, 1 besøk i dag)