Ingredienser

700 g squash
1 liten purre
2 ss margarin eller smør
2 ss hvetemel
1 liter vann
2 hønse- eller grønnsakbuljongterninger
1 eggeplomme
1 dl fløte
1 ½ dl revet, vellagret ost
salt
pepper

Tilberedning

Skyll squashen, del den eventuelt på langs og skjær den i ca ½ cm tykke skiver. Større squash deles i båter på langs og skjæres deretter i skiver. Snitt og skyll purren og skjær den i skiver, det grønne også.

Fres grønnsakene i fettet i en gryte, uten at de får farge. Dryss over melet og rør om. Tilsett vann og smuldret buljongterninger. Kok opp og kok suppen i 5-7 minutter til grønnsakene er så vidt møre. Trekk gryten fra varmen.

Bland eggeplomme og fløte, rør det i suppen sammen med den revne osten. La den trekke, men ikke koke. Smak til med litts alt og nymalt pepper.

Serveres til ost og brød eller varme kuvertbrød.

(Besøkt 133 ganger, 1 besøk i dag)