Ingredienser:

200gr Emmental
400gr Gruyere
1 hvitløksfedd
4 ts maisenna
2 dl musserende hvitvin
1 ts sitronsaft
1 knert Kirsch
1 klype hvit pepper
1 klype muskat

Tilberedning:

Gni fonduegryta med hvitløken.

Ha i all osten og maisennaen.

Ha i vinen og sitronsafta. Varmes opp på høy temperatur og røres glatt. Tilsett Kirsch, pepper og muskat. La koke/boble litt til og server den så.

Malurt! Dessverre kan det være vanskelig/umulig å få tak i de rette ingrediensene. Gruyere har jeg kjøpt hos Smør-Pettersen når jeg har vært i Oslo. Noen selger en ost som heter.note som har lignende smak. Emmental(Sveitserost) kan du finne lettere. Mens Kirsch som skal være i fonduen og attåt blir det værre med. Den har jeg bare fått tak i i Sveits&Østerike. Polet selger en variant, men denne har ingen ting med sveitsisk Kirschwasser å gjøre. Både Gruyere og Kirsch er smakfulle og derav avgjørende for resultatet.

Porsjoner:
4