Ingredienser

800 g svinefilèt (ytre/indre)
1 stor løk
1 stor rød paprika
1 boks skivet champignon
1-2 røde chili
ca 1 l vann
2 ts buljongpulver
2 ss tomatpure
salt
pepper
2-3 ss hvetemel
1 pk kremfølte (matfløte kan brukes)
margarin til steking og til sausen
1 pk bacon

Tilberedning

Skjær kjøttet i strimler og stek det i en panne. Løken hakkes og stekes. Has i en gryte sammen med hakket paprika, champignon, hakket chili (ta bort frøene), vann, tomatpure, buljongpulver, salt og pepper.
Kok i ca. 40 min. Øs opp alt det faste i gryta over i en bolle. Kraften tas av varmen og 2-3 ss hvetemel piskes inn. Kok slik at sausen får en tynn grøtaktig konsistens. Rør inn ca. 50 g margarin/smør. Spe sausen med 1 pk fløte. Ha det faste tilbake i gryta og kok opp. Gryta er ferdig. Sprøstek baconet som legges på toppen av gryta ved servering.
Serveres med ris, grønn salat og ev. rundstykker.

(Besøkt 648 ganger, 1 besøk i dag)