Ingredienser

Ca 1 kg sideflesk eller bukliste uten bein
5 ss salt
3 laurbærblad
½ ss allehånde
Nellikspiker
Grov pepper
3 ss gelatinpulver

Tilberedning

Gni kjøttsiden inn med salt, grov pepper, allehånde og avslutt med å strø gelatinpulver over. Brett siden i 2 slik at fleskesvoren vender opp. Bind dette sammen med hyssing.
Legg så kjøttet i en kjele og slå over vann, slik at vannet akkurat dekker kjøttet. Tilsett også laurbærblad og nellikspiker. La dette trekke i ca 2,5 timer rett under kokepunktet.
Ta så opp kjøttet og avkjøl det. Stikk nellikspiker i svoren. Ønsker du å oppbevare sylteflesket i saltlake egner denne oppskriften seg godt. 300 gram salt, 5 l vann og 1 ss sukker blandes sammen, og kjøttet kan legges opp i.