Ingredienser:
ingredienser
• 25 gr gjær
• 3 dl vann
• ½ ts salt
• 1 ts sukker
• 50 gr Smør
• 500 gr hvetemel Ca.

Ingredienser

• 50 gr Smør halvsmeltet

Pensling og strø:
• 1 egg sammenvispet
• 3 ss valmuefrø

Tilberedning:
1. I stekeovnen ved 250 grader C, 12-15 minutterinstruksjoner

2. Varm vann og smør til det er fingervarmt. Rør ut gjæren i væsken i bakebollen. Tilsett sukker, salt og mel og arbeid deigen raskt sammen så den ikke blir seig. La deigen heve under plast til dobbel størrelse

3. Ha deigen på bakebordet og kjevle til rektangel, ca. 22×80 cm. Stryk det halvsmeltede (50gram) smøret langsetter på 2/3 av deigen. Brett leiven i tre med den smurte delen først inn.

4. Snu skjøten ned mot bordet, skjær i 4 cm brede stykker. Sett stykkene på stekeplate med skjøten ned. La dem etterheve under plast på et lunt sted.

5. Pensle med egg og strø på rikelig med valmuefrø over. Stek gyldne, sprø og gjennomstekte

Porsjoner:
18 stk

(Besøkt 332 ganger, 1 besøk i dag)