Ingredienser

4 eggehviter
2 dl. sukker
175 gr. malte mandler eller nøtter
2 ss. potetmel

Parfait:

4 eggeplommer
1 helt egg
1 ¼ dl. sukker
5 dl. kremfløte
Baileys og Kahlualikør

Tilberedning

Stivpisk eggehvitene, tilsett sukkeret litt etter litt, og visp til marengsen er
stiv og blank.
Vend forsiktig i mandler og potetmel.
Tegn to ringer på bakepapirkledd plate, bre røren utover (ca. 1 cm. tykt
lag).
Dryss hakkede hasselnøtter over den ene bunnen.
Stek bunnene ved 175 grader, ca. 25 minutter.

Parfait:
Pisk eggeplommer, egg og sukker hvitt og luftigt..
Pisk fløten lett og bland den i.
Del massen i to portioner og smak til den ene portionen med de to
likørene.
Bruk en springform, legg den bunnen som ikke er drysset med nøtter i
bunnen av formen.
Bred likørparfaiten over og sett den i fryseren.
Frys også den andre portion parfait.
Ta den ut av fryseren og la den tine en anelse opp, så den kan bres ut over
den frosne terte i enda et lag.
Legg bunnen med nøtter på og frys hele terten på ny.
Innen serveringen garneres terten med litt pisket kremfløte, smeltet
sjokolade og evt. et mynteblad.

(Besøkt 68 ganger, 1 besøk i dag)