Dra på grillpiknik og bruk gjerne de etablerte bålstedene

Rundt i landet er det flere etablerte bålsteder, og de kan fin være en utflukt verdt til en grillpiknik. Men er det ikke et ferdig bålsted, eller finner dere det lettere, er en engangsgrill også billig og lett. Den kan kjøpes i de fleste supermarkedene og bensinstasjoner og kasseres etter bruk. Risten fra engangsgrillen kan kan også brukes på et bålsted. Legg den på noen steiner.

En engangsgrill av folie holder seg bare varm i ca. en halv time, og varmen blir medium. Skjær derfor det, du skal grille, ut i små stykker og grill på spyd, slik at maten kan grilles kort og likevel bli mør. La være med å fylle grillristen helt opp – så dempes varmen, og maten vil ha problemer med å bli stekt.

Hvis dere er mer enn 2 personer, skal dere kjøpe flere engangsgrill eller grille på en større grill.

Mariner evt. kjøtt og fisk hjemmefra, så trenger dere ikke å pensle med olje, når dere griller.

Pakk maten i plastposer i stedet for bokser med lokk. Posene er lette å transportere og talent å kassere, og så kommer dere ikke hjem med en hel masse oppvask.

På en varm dag er det viktig å holde sårbare matvarer kalde. Pakk maten i kjøleveske med kjøleelementer og hold vesken lukket konstant, slik at kjøleelementene kan holde eventuelle rester kalde på hjemturen. Frosne vannflasker eller juicebrikker kan også fungere som kjøleelementer.

Huskeliste til grillpiknik

* Grill/engangsgrill og fyrstikker. Evt. stor grillrist, grillkull og kanskje en grillstarter.
* 4 store steiner, hvis dere skal grille på en svært stor rist, dere selv tar med
* Se etter om kullene i en engangsgrill allerede inneholder tennvæske eller briketter. Hvis ikke ta med dette.
* Vann i flasker, både til å drikke, vaske hender og til å slukke med etter grillening.
* Massevis av kjøkkenrull eller servietter eller enda bedre: Våte engangsvaskekluter i en plastpose.
* Husk også en god stor kniv, en skjærebrett og en tang el. pinsett og evt. grytekluter.
* Salt og paprika, evt. grillsauser, ketchup etc.
* Husk fryseposer, aluminiumsfolie og plastfilmer, så kan maten holde seg varm, eller dere kan dekke til den i en sandstorm. Evt. rester kan dere putte i poser til hjemturen.
* Husk drikkevarer og plastglass, tallerkener, evt. bestikk samt mange tepper og kanskje puter.
* En parasoll er også en god idé på en varm sommerdag.
* To – tre store søppelposer – en til skitten service og en til søppel. Kast ikke søppel i naturen.
* Liten skuffe.

Og husk å være helt sikker på at all ild og gløder er helt slukket med vann, før dere evt. dekker til med sand/jord og forlater stedet.

På mineoppskrifter.no har vi det gøy med å lese utenlandske artikler, men vi er ikke så flinke til å oversette. Denne artiklen er oversatt med et automatisk program. Bær over med skrivefeil og nyt heller godt av kunnskapen.

(Besøkt 344 ganger, 1 besøk i dag)