Ingredienser:

Sett ovnen 180 gr.
Kok brokkoli og gulrøtter til de er litt hardere enn tyggefaste (ca. 10 min). Legg grønnsaken i en ildfast form.
Brun løk til den er myk og lys brun. Ha litt vann i stekepannen mens du steker løken, ca. 3 – 5 ss. Da blir løken fortere myk. Sett løken i en skål inntil videre.
Kok jasmin ris etter anvisning på pakken, eller bruk bygg-ris for en grovere variant av rettten.
Mens risen koker steker du noen torskefileeter lett på begge sidene (bruk 1 ss smør). Ha på salt og pepper. Og klem litt sitronsaft over. Jamie Olivers Lemon Herb Crust er fin å strø over filetene. Da får de en sprø overflate.

Tilberedning:

Ha den ferdigstekte risen over grønnsakene. Vend grønnsakene inn i risen.
Legg torskefiletene over risen, og ha over løken.
til slutt visper du sammen 1 egg og 1/2 dl fløte, 2 ss kesam og tilsett salt og pepper. Slå blandingen over torsken.
Sett formen midt i ovnen. Stek i 20 min, eller til eggeblandingen har stivnet. Torskefiletene må ikke bli tørre. Legg evt. aluminiumsfolie over formen, for å holde torskefileeten saftig.