Ingredienser
1,5 kg fersk torsk
300 g lever av torsk
0,5 kg rogn av torsk
litt salt
eddik
hel sort pepper
vann

Tilberedning
Kok opp 1 liter vann tilsatt salt, 1/2 dl pr. liter vann. Trekk kjelen av platen og legg fiskeskivene i. Sett kjelen over varmen igjen og kok opp. Trekk kjelen til side og la fisken stå og trekke 4-5 minutter. Anrett på et varmt fat.

Før leveren kan kokes må den renses for hinner. Leveren kan kokes hel eller i biter, i 2 dl vann tilsatt 1 ts salt, 1 ts eddik og 4-5 pepperkorn.

Kok opp vannet med eddik, salt og krydder. La leveren ligge og trekke i 20 minutter.

Vask rognen og pakk den inn i matpapir for å unngå at den går i stykker under kokingen. Legg den i 1/2 liter kokende vvann tilsatt 1/2 ss salt. La den trekke i 20-40 minutter til rognen er ferdig.

Server fisken med den kokte rognen skåret i skiver, lever, kokte poteter og gulrøtter.