Ingredienser

1 stor løk
200 g tomater
125 g smør
1 liter kjøttbuljong, terninger + vann
½ ts tørket timian
150 g trahana
10-12 stilker bladpersille eller vanlig persille
salt
nykvernet svart pepper
100 g revet kefalotiri-ost eller vellagret sveitserost

Tilberedning

Skrell og hakk løken. Dypp tomatene i kokende vann noen sekunder og flå dem. Skjær tomatkjøttet i terninger. Varm smøret i en kasserolle og fres løken til den er blank og myk.

Tilsett tomatene og la dem frese litt sammen med løken. Tilsett buljong og timian og kok op. Dryss i trahana mens du rører. Legg på lokk og kok suppen på svak varme i ca 20 minutter, eller til suppen tykner. Rør ofte.

Skyll og tørk persillen og finhakk bladene. Smak til suppen med salt og pepper og rør inn persillen. Server suppen med revet ost i en skål ved siden av. Osten drysses rett i suppetallerkenen.

(Besøkt 61 ganger, 1 besøk i dag)