Ingredienser

Springform, ca 22 cm
125 g romtemperert smør (ikke margarin)
3 dl sukker
4 dl hvetemel
2 1/2 ts bakepulver
1 ts reven/malt muskatnøtt
1 ts malt kanel
2 1/2 dl melk
3 ss kakao
Glasur:
100 g smør
6 dl melis
2 1/2 ss kakao
ev. 1 ts vaniljesukker
ca. 4 ss sterk, kald kaffe (ev. 1-2 ts pulverkaffe utrørt i lunkent vann).

Tilberedning

1, kakebunn:
Varm stekeovnen til 175 grader C. Smør springformen eller spenn fast et stykke bakepapir i bunnen. Visp smør og sukker lenge, til løs smørkrem. Visp inn ett egg om gangen, visp godt slik at kremen ikke skiller seg.
2.
Bland mel, bakepulver, muskat og kanel i en annen bolle. Sikt dette i smørkremen og rør det inn, vekselsvis med melken. Ta 1/3 av røren over i en annen bolle. Rør siktet kakao i resten, til en jevn røre uten kakaoklumper.
3.
Fordel halvparten av den mørke røren i bunnen av formen. Legg den lyse røren i klatter oppå. Fordel resten av den mørke røren over.
4.
Stek kaken på nest nederste rille i ca. 1 time. Avkjøl den i formen over rist.
Glasur:
Ha ingrediensene i en bolle. Bland forsiktig til å begynne med. Visp så til glasuren er fyldig og kremet. Smør den over kald kake.
Pynt gjerne med ev. sjokoladebiter etter smak.

(Besøkt 432 ganger, 1 besøk i dag)