Ingredienser

300 g smør eller margarin
1/2 dl melk
400 g sukker, helst brunt (4 1/2 dl)
2 ts hjortetakksalt
2 ss kanel
1/2 ss ingefær
2 ts nellik
200 g grovhakkede mandler
600 g hvetemel (ca 1 l)

Tilberedning

Smelt smøret, bland det i melken og avkjøl. Bland sukker, hjortetakksalt, krydder og mandler i en skål. Hell væsken over og arbeid inn 2/3 av melet. Arbeid deigen smidig på bakebordet med resten av melet.
Rull deigen ut til tykke ruller (ca 5 cm i diameter). Trykk dem til så de blir firkantede. La dem ligge kaldt til de har stivnet, gjerne 1 døgn. Skjær lengdene i tynne, jevne skiver og legg dem på plate med bakepapir. Stek ved 175 grader i ca 10 minutter, og la de avkjøle på platen.