Ingredienser

1 stort beger yoghurt
1 stor agurk
3-6 fedd hvitløk (etter eget ønske)
balsamicoeddik
olivenolje (Virgin)
mynte evt basilikum eller oregano (eller sløyfes)
Saften av ca en kvart sitron (prøv deg fram)
Salt og nykvernet pepper.

Tilberedning

Tøm et beger med Yoghurt i et dørslag dekket med kaffefilter. La det stå kaldt i minst en time, men gjerne natten over. Skrell en stor
slangeagurk og fjern frø og frøsaft. Riv den på det groveste. Legg agurken i en dyp tallerken og strø over omtrent 1 teskje salt. La
dette stå kaldt i kjøleskapet i minst en time så vannet trekker ut av agurkene. Hell yoghurten over i en bolle. Press all saften ut av
agurken og hell den opp i bollen. Rør godt rundt. Skrell og press 3-6 hvitløkfedd (er du veldig glad i hvitløk så tåler den mer). Smak
underveis. Tilsett basilicoedikk og olivenolje (Virgin). Press ut saft av en kvart sitron (mer eller mindre etter eget ønske). Tilsett litt
mynte (basilikum eller oregano kan også brukes). Smak det hele til med litt salt og nykvernet pepper.