Ingredienser

1 dl byggryn
300 g kålrot
300 g gulrot
500 g små poteter
1 1/3 l vann
2 ts salt
1 stor løk
1 kg fersk uer
1 ts 7% eddik
malt hvit pepper
1 ss finhakket persille eller gressløk

Tilberedning

Legg grynene i bløt i kaldt vann over natten. Kok i bløtevannet i ca 30 minutter.

Skrell og vask kålroten, gulrøttene og løken, før de skjæres i 6 mm terninger. Skrell og vask potetene som skal være hele.

Kok opp vann og tilsett salt. Kok potetene i ca 15 min. Tilsett røttene og løken, og la det hele trekke til alt er kokt, ca 10 min.

Tilsett fisken som er delt i store biter, og la den trekke til den er såvidt gjennomtrukket, ca 8 minutter.

Suppen smakes til med eddik, pepper og persille eller gressløk.

Til suppen serveres flatbrød og smør.

(Besøkt 80 ganger, 1 besøk i dag)