Ingredienser

150 g lammekjøttdeig eller svine kjøttdeig.
2 ss soyaolje
1 gul løk
1 gulrot
100 g kål
1 bunt vårløk
3 fedd hvitløk, finhakket
1 ss revet ingefær (kan droppes)
1 ss finhakket sitrongress (kan droppes)
1 ss finhakket limeblader (kan droppes)
1 ss finhakket rød chilli
100 g risvermècelli ( fås kjøpt på asia butikk, de har i molde)
6 ss oystersauce
3 ss fishsauce
1 ss soyasauce
2 ts sesamolje
1/2 dl koriander
1 dl hakket thaibasilikum (kan droppes, jeg bruker vanlig basilikum)
1 egg
filodeig

Tilberedning

Finhakk løken og snitt kålen i tynne strimler, skrell gulroten og riv den.
Rens vårløken og finsnitt den.
Ta en wok panne eller stekepanne og varm godt med olje.
Stek kjøttet i olje og knus kjøttet i mange små biter.
Ha i løk,vårløk,kål og gulrot og krydre med finhakket sitrongress,limeblader,hvitløk,chilli og revet ingefær.
La dette frese sammen til grønsakene mykner litt.
Legg risvermècelli i varmt vann i 10 minutter slik at de sveller opp, press ut vannet og ha
risvermècellien i pannen.
Tilsett nå smak, start med sausene, fishsauce,oystersauce,soyasauce,sesamolje og grovhakkete urter.
La det hele avkjøle seg litt.
Legg filodeigen ut over benken, pensle kantene med sammenpisket egg og legg på passelig med fyll.
Rull sammen og pakk inn kantene,husk å rulle hardt sammen så de blir faste så de ikke blir ødelagte når de friteres.
Fryses sånn som de er og tines litt før de friteres .