Ingredienser

25 gr lange nudler ( vermicelli )
300 gr malt svine-eller kalkunkjøtt, (vanlig kjøttdeig kan også brukes)
ca 400 gr hodekål i tynne strimler
(bønnespirer hvis du ønsker)
ca 400 gr grovt revet eller strimlete gulrøtter
pepperpulver
salt
soyasaus
2-3 fedd hakket hvitløk
½ vanlig løk fint snittet

rispapir, follipapir (kjøpes i invandrerbutikk)
1 egg som brukes til «lim»
Olje til fritering (f.eks. soyaolje eller maisolje)

Tilberedning

Legg glassnudlene i varmt vann til de er myke ca 5 minutter. Klippes eller kuttes ca 5 cm lange lengder.
Hakk svinekjøttet og stek det sammen med hvitløk, tilsett alle ingrediensene + nudlene. Rør alt sammen og smak til med soyasaus og salt og kanskje litt sukker om du ønsker.
Avkjøl retten.

Ta frem rispapir. Legg et vårrull-omslag,ca 20×20 cm., om gangen på et fuktig kjøkkenhåndklede med et hjørne mot deg. Fordel ca 1 ½ ss fyll i midten av omslaget. Brett kantene mot midten, rull vårrullen tett sammen og forsegl kanten med lettpisket egg. Gjenta med resten av omslagene og fyllet.

Stekes i frityrkoker eller i en dyp kjele fylt halvt opp med olje, ikke bruk olivenolje den har for mye smak, varm oljen til den er middels varm. Stek rullene i flere porsjoner i 2-3 minutter eller til de er gyllenbrune. La dem dryppe av. Serveres med en søt chilisaus, soyasaus og kokt ris.
Vårrullene kan fryses og varmes opp igjen i frityrkoker eller vanlig stekeovn.

(Besøkt 2 608 ganger, 1 besøk i dag)