Ingredienser:

800 g – 1 kg hjortefilet, elg eller reinsdyr
200-300 g kokte grønne linser
2 gulrøtter
1 / 4 knollselleri
4 ss hakket persille
250 g renset sopp, f.eks. østerssopp
1 pære
2 plommer
et par kvaster frisk timian eller 1 / 2 ts tørket
balsamicoeddik
salt og kvernet pepper
smør og olje til steking
kokt rosenkål til servering
Saus
1 stor sjalottløk
2 dl portvin eller rødvin
4 dl god kraft, vilt, kalv eller okse
2 ss smør
salt, kvernet pepper
ripsgelé

Tilberedning:

Finhakk sjalottløken og ha det i en liten kasserolle. Tilsett vinen og la det koke inn til 1 / 3, tilsett kraften og la det koke inn til halv mengde. Visp inn smøret og smak sausen til med salt, pepper og ripsgelé. Jevn evt. sausen med litt maisenna.
Skjær gulrøtter og selleri i små biter. Fres dem i litt olivenolje til de blir møre. Bland inn kokte linser og hakket persille.
Smak linsesalaten til med balsamico, salt og pepper. Ev. bland inn litt av sausen.
Krydre hjortefileten med salt og pepper. Brun den godt på alle sider i en stekepanne. Ha i timianen underveis. Etterstek kjøttet ved 180 grader i ovn i ca. 10 minutter. La kjøttet hvile før du skjærer det opp.
Stek soppen i en varm stor panne. Tilsett pære- og plommebåter. stek videre til pærene er myke. Krydre med salt og pepper.

Porsjoner:
4 personer