Ingredienser

2 1/2 kg fårekjøtt
500 g spekk eller flesk
75 g salt
150 g potetmel
1/4 dl sukker
1 1/2 ts pepper
1/4 ts muskat
1/4 ts malt ingefær
8-9 dl kraft eller vann
4 m utvannet kroktarm

Tilberedning

Ben ut kjøttet, og skjær det i strimler. Fjern svoren fra spekket, som skjæres i strimler.

Knekk benene, og kok kraft på dem sammen med kjøttavskjær. Sil og sett kaldt.

Kjøtt og spekk males en gang på kvern. Bland i saltet og la det hele stå kaldt i ca 12 timer.

Bland potetmel, sukker og krydder i kald kraft. Elt deigen forsiktig mens den spes med blandingen. Deigen må ikke arbeides for mye.

Skyll tarmen godt og klem ut vannet, før den fylles med farse ved hjelp av pølsehornet på kvernen. Bind i 40 cm lengder. Røk pølsene i 3-4 timer. Trekk pølsene i lettsaltet vann i ca 20 minutter.

Vossakorv serveres med kålrotstappe og kokte poteter, gjerne sammen med pinnekjøtt.

Kald vossakorv smaker godt som pålegg og gir en ekstra smak til supper og lapskaus