Ingredienser

3 dl. melk
200 gr. sukker
50 gr. gjær
350 gr. margarin
2 egg
600 gr. hvetemel

Tilberedning

Smelt margarinen, og lunk melken. Løs opp gjæren i melken. Bland inn sukker, smeltet margarin og sammen- piskede egg. Til slutt hvetemel. Elt deigen minst mulig, den skal kjevles og må ikke bli seig.
Deigen skal kun heves 1 GANG etter at produktet er laget.
Del deigen i 2-3 emner. Kjevle hver del til et rektangel.
Dersom du skal lage kanelruller gjør du følgende: Smør et tynnt lag med mykt smør over rektangelet. Dryss på kanel og sukker. Pensle på litt eggehvite rundt kanten det virker som ”lim”. Rull sammen, og del opp i 1 ½ cm. tykke skiver, som legges på bakepapirkledd plate. Klem kanelrullene litt ut.
Heves ca. 1 time. Mens kanelrullene hever lager du vaniljekrem.
Når de er ferdighevet bruker du en skje til å klemme en liten grop i midten, for så å legge i litt vaniljekrem.
Istedenfor vaniljekrem kan du pensle over med sammen pisket egg og drysse på litt perlesukker og litt hakka mandler hvis du ønsker.

Steketid:220 grader, midterste rille, ca. 10 minutter.

Ha på litt melis glasur på kanelrullene med vaniljekrem, før de nytes.
Dersom du lager wienerbrød kjevler du også ut til et rektangel. Legg en stripe med syltetøy ca. 5 cm. fra kantene langs begge sidene av rektangelet. Brett så deigen nesten over til midten. Legg så en stripe med vaniljekrem langs midten.
Heves ca. 1 time.
Steketid: 200 grader, ca. 12-15 minutter, midterste rille.

Ha på litt melis glasur!

(Besøkt 448 ganger, 1 besøk i dag)