Ingredienser

4-6 utbeinede, store svinekoteletter
1 ts salt
1/2 ts salvie
2 ts revet sitronskall
pepper fra kvern
smør

Ølbuljong
2 1/2 dl weissbier (med eller uten alkohol)
1 dl vann
2 ts revet sitronskall
2 ss presset sitron
salt og pepper fra kvern
1/2 ss salvie
1 ss maisenna vann
250 g cherrytomater

dessuten
rattepoteter eller andre småpoteter
machesalat
noen ss snøfrisk eller krydret kviteseidsmør

Tilberedning

Ben ut kotelettene (hvis du ikke har fått kjøttdisken til å gjøre det). Salte og pepre og rull dem i salvie og revet sitronskall. Varm opp smør i stekepannen og brun kotelettene raskt på begge sider. Kok opp øl, vann, sitronskall, sitronsaft og kryddere i en vid panne. Legg kotelettene i ølet. Legg på lokk og la det trekke ca 10 minutter. Snu etter halve tiden.
Ta opp kotelettene. Rør ut maisenna i vann og bland det i sausen. Skjær tomat-ene i to og legg dem i. Kok opp.
Potetene skrubbes og deles i to. Still ovnen på 225 °C. Olje en langpanne, og snu potetene i den. Salte og stek dem midt i oven ca 20 minutter.
Legg opp kotelettene på tallerkener, hell sausen rundt og pynt med salat. Legg en klatt snøfrisk eller kviteseidsmør på toppen og server potetene for seg.

(Besøkt 159 ganger, 1 besøk i dag)