Ingredienser

3-4 ss smør
6 ferske kyllinglår
salt og pepper
3 hakkede sjalottløk
2 1/2 dl lyst øl, hveteøl
2 dl mørkt øl, bayer
2 dl kyllingbuljong

Risotto
Lag risottoen som angitt i oppskriften «Rista Kveite med sopprisotto», men bytt ut soppen med grovhakket sjalottløk, rødløk og vårløk i ringer

Tilberedning

Smelt smøret i traktørpanne eller gryte. La kyllinglårene trekke i smøret, på alle kanter uten å bli brune. Salte og pepre og løft dem opp av pannen. Hell bort fettet og tilsett sjalottløk, begge ølslag og buljong. La det koke opp og få koke godt sammen. Smak godt til. Legg i kyllinglårene og ha på lokk. La det trekke forsiktig i 15-20 minutter etter tykkelse (vannet skal ikke koke). Sjyen kan gjerne jevnes noe mer maisenna. Smak godt til. Ha raust med kremet løkrisotto på tallerkener og legg kyllinglårene oppå. Pynt med friske urter.

(Besøkt 80 ganger, 1 besøk i dag)