Ingredienser

800 g ørretfilet
8 sitronskiver
8 neper
50 g pinjekjerner
1 dl extra virgin olivenolje
Salt og pepper

Tilberedning

Panert ørret: Fjern skinn og bein fra ørretfiletene og del dem i fire biffer. Hakk pinjekjernene og spre dem utover et bakepapir. Legg den pene filetsiden ned på pinjekjernene og trykk litt så de fester seg. Stek filetene raskt på begge sider i glovarm panne med litt olje. Legg sitronskivene i en langpanne eller ildfast fat og legg én filet på hver skive. Stek i ovn ved 200 °C i 3 min. Fisken skal være nesten rå i midten.

Garnityr: Skjær nepene i ønsket form. Du kan for eksempel beholde stilkene. Kok nepene møre i lettsaltet vann.

Servering: Anrett fisk og neper pent på tallerkenen. Bruk olivenolje som saus.

Dette er en nydelig middags- eller kveldsrett. Både pasta og poteter smaker godt til.

(Besøkt 281 ganger, 1 besøk i dag)