Ingredienser

1/2 deciliter Fløte
1/4 stk Vårløk
dæsj Sitronsaft
200 gram Ørretfilet
1/2 stk Sjarlottløk
1/2 deciliter Kyllingbuljong
Krydder:
dæsj Salt og pepper
1 spiseskje Hakket grønt

Tilberedning

Skjær fisken i serveringsstykker. Dynk dem med sitronsaft og dryss på litt salt og pepper. Fres sjalottløk og vårløk i smør til den er blank. Hell over buljong og fløte. La det få koke inn
(reduseres) til det begynner å få sausekonsistens. Tilsett det grønne (grøntgjerne persille, gressløk, basilikum og/eller sitronmelisse) og la det koke sammen et par minutter. Legg fiskestykkene i sausen og la fisken få dampe under lokk, over svak varme, til den er kokt. Det tar 4-6 minutter, avhengig av tykkelse.

Serveres direkte fra pannen med nykokt pasta eller poteter.

(Besøkt 497 ganger, 1 besøk i dag)