Mousse:
400 g ørret- eller laksefilet
2 egg
250 g crème fraîche
30 g smør
muskatnøtt
grovt salt
malt sort pepper
Saus:
1/4 l hummersuppe (på boks, men god)
2 spiseskjeer crème fraîche
muskatnøtt
salt
malt sort pepper om nødvendig
For å lykkes må alle ingrediensene ha samme temperatur kald.
Smør seks små porselensformer. Gjør klart til vannbad i ovnen (180 grader).
Del fiskekjøttet i små deler, smak til med salt og pepper, og kjør i food processor sammen med egg og krem + litt revet muskatnøtt.
Ha i formene, og sett disse i vannbadet. Sett i ovnen, overvåk stekingen ved å stikke en knivspiss i moussen.
Moussen er ferdig når de har fått samme konsistens som en myk pudding.
Saus: Varm forsiktig hummersuppen. Tilsett kremen uten å koke. Riv muskatnøtt, og smak til.
Snu formene og dander moussen på tallerkenen med litt saus.