Ingredienser

6 østers
Østersåpner

1 sitrongress
1 grønn chili
1 ts limeskall, revet
2 ts riseddik
2 ts sesamolje

Havsalt eller knust is

Tilberedning

Legg østers stødig med den flate siden opp. Hold et fast og godt grep i østersen med hånden. Bruk østersåpneren og «lirk» inn åpneren i sprekken fra siden. Vri kniven forsiktig frem og tilbake, slik at du kutter over muskelen. Dra av den øverste delen av skallet. Løsne forsikitg østersen i det gjenværende skallet.

Finkutt 2 cm av den hvite enden på sitrongresset. Finkutt 2 cm av den grønne chilien. Bland med revet limeskall, riseddik og sesamolje.

Legg godt med is eller havsalt på et fat. Legg de åpne østersene på fatet. Ha en teskje med vinaigrette på hver østers og servér straks.

(Besøkt 152 ganger, 1 besøk i dag)